Szakértő kezekben tudni magunkat, a bőrünk ápolását fantasztikus érzés. Mindezt egy minden részletre kiterjedő figyelemmel megalkotott, lélekemelően szép vintage környezetben, kizárólag személyre szabottan készülő, hatóanyagdús, adalékoktól mentes natúrtermékek használata mellett átélni pedig egyenesen királynői élmény. 

 

Vintage mesevilág

Szakonyi Eszter kozmetikus mester egy olyan szépségbirodalmat hozott létre – saját elnevezésével élve egy „nőintézetet” –, amely ezt a tökéletes álmot valósággá váltja a számunkra. A kezelések és szolgáltatások igényes, kellemes környezetben való tálalása mára alapvető igénye a magára adó vendégnek, jól tudják a szolgáltatók is, akik ennek megfelelően járnak el. A kínálat minőségi javulásából adódóan jó hangulatú szalont találnunk szerencsére immár egyáltalán nem jelent nehézséget.

 

 

A Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet azonban nem elégszik meg pusztán azzal, hogy kellemes környezettel körítse professzionális szolgáltatásait – Szakonyi Eszter koncepciója ennél jóval összetettebb, minden részletében aprólékosan kidolgozott és kompromisszumot nem ismerően magas minőségű. Az eredmény nem is marad el: a Vintage Beauty sokkal több, mint egy kozmetikai szalon, sokkal inkább kilépés térből és időből, Női mivoltunk királynői ünneplése, méghozzá a természeti kincsek hagyományos gyógyító erejének segítségével.

 

„Évek óta a szépségápolás múltját kutatom korabeli leírások, szakcikkek és receptúrák segítségével – magyarázza Eszter. – 2013-ban a kutakodások eredményét könyvbe foglaltam Időtlen szépség címmel. E könyv ihlette a Vintage Beauty szókapcsolatot is, amely a klasszikus magyar, igen nívós kozmetikai gyakorlatot kívánja feleleveníteni, ötvözve a saját fejlesztésű natúr és biokozmetikumokban, az esszenciális organikus hatóanyagokban és a legújabb elektrokozmetikai eljárásokban rejlő lehetőségekkel.”

 

Az inspirációt is innen nyeri a Vintage Beauty unikális és rendkívül egységes hangulatának megkomponálásához. 1900-as évek elejének boldog békeidejét kívánják megidézni, amely Eszter véleménye szerint az utolsó olyan korszak volt a nyugati kultúrában, amikor a szépségipart még nem uralták el egészen a vegyipar újabb és újabb torzszüleményei. A Nőintézetnek helyet adó épület külső és belső, szecessziós stílusú megoldásai, a különleges kiegészítők, a korabeli bútorok, a kertben található szokatlan, mesevilág-szerű növényzet mind-mind azt jelzik, hogy a Vintage Beauty egy emelkedett, a jelen problémáit kizárni igyekvő oázis.

 

 

Szemben az árral az oázis felé

Mikor Esztert arról kérdeztük, miként született meg a Vintage Beauty ötlete, egy határozott és meglepő választ kaptunk: „A szkepticizmusból. Több tucatnyi termékcsaládot behatóbban tanulmányozva váltak egyértelművé számomra a kozmetikai ipar csalásai. Bizonyosan léteznek kivételek, de velem ritkán jöttek szembe. Úgy gondoltam, hogy ha nem találok számomra megfelelő tisztaságú anyagokat, akkor megalkotom, illetve vegyészmérnökök segítségével megkreáltatom azokat.”

 

 

A saját fejlesztésű termékeket ezután a Vintage Beautyban a kezelések során maradéktalanul az adott vendég mindenkori igényeire szabják – itt kerül a képbe az az ún. “kreatív kozmetika”, amely Eszternek és kollégiáinak szívügye, s amelyről a Nőintézet megálmodója így mesél: “Hiszünk abban, hogy nincs két egyforma bőr. Genetikától, környzezeti hatásoktól, életviteli sajátosságoktól, hormonális folyamatoktól, pszichés állapottól és még ezernyi tényezőtől függ, hogy egy bőr éppen ‘hogyan van’. A mai, 4-5 szempont szerint bőrosztályozási gyakorlat, amelyek alapján a konvencionális kozmetikumok készülnek idejétmúlt és teljességgel figyelmen kívül hagyja az egyes bőrök egyediségeit. Ezzel a gyakorlattal megyünk szembe, amikor személyre szabott, kreatív kozmetikáról beszélünk, melyhez kizárólag saját fejlesztésű termékeinket és ehet-iható tisztaságú növényi és ásványi alapanyagokat használunk fel.”