Elsők között ismerkedhettünk meg a Szamos Cafe kínálatával, javasoljuk, hogy ha arra jártok próbáljátok ki ti is.
Fiatalos és trendi design jellemzi a helyet, belső terét Kürthy Hanna tusrajza, a “Vágta” díszíti, ami igazán jól illik az új vonalhoz. Az asztaloknál történő kiszolgálást felváltotta az önkiszolgáló rendszer, mivel a lokáció miatt a környéken dolgozók és a turisták igényeihez ez áll közelebb.
A Szamos Today kínálatát a célcsoporton kívül az új gasztronómiai trendek, az egészséges étkezés elterjedése határozza meg, ezért a tradícionális sütemények mellett szendvicseket, smothiekat, salátákat, leveseket, pár hét múlva pedig ebédmenüket is lehet kapni, mindezt a Szamostól megszokott minőségben és felejthetetlen ízekkel párosítva.
Akik mégis a tradícionális cukrászdai hangulatra vágynak, azoknak lett kialakítva a galéria, ahol megmaradt az a la cart rendszer. Ha pedig már elindultunk felfelé, akkor meg se álljunk a legfelső emeletig, ahol a Szamos Csokoládé Múzeum nyitotta meg kapuit. A hat termen keresztül megismerkedhetünk a csokoládékészítés alapjaival, gyönyörködhetünk a család által évtizedek alatt összegyűjtött csokoládédobozok, kínálók, formák szépségeiben, a 80 kg marcipánból készült életnagyságú csokoládés lány után pedig megnézhetjük a mai napig üzemelő régi marcipán és csokoládékészítő gépeket használat közben.
Aki ezek után kedvet kap elmélyíteni tudását, a komplexumban található Szamos Tortaműhelyben válhat profi csokoládé és tortakészítővé.
Dolgoznak a glutén-, laktóz-, cukormentes, paleo desszerteken, ugrásra készen várjuk, hogy megkóstolhassuk azokat is.
A belső tér
Szamos Today termékcsalád
Szamos Csokoládémúzeum
(szöveg: Józsa Dorottya)