Mindannyian jól ismerjük a kőolajból és ipari adalékokból tömeg gyártott kozmetikai termékeket, amelyektől roskadoznak a drogériák polcai. Ezekhez bármikor könnyen hozzáférhetünk, hiszen a legnagyobb márkák köztudatba épült kozmetikumai úton-útfélen elérhetőek.

 

A kutatás öröme

És vannak azok a kozmetikumok, amelyeket magunknak fedezünk fel, hosszabb utánajárással, minden részletre kiterjedő odafigyeléssel, hogy aranymosókként szűrjük ki a hihetetlenül széles választékból azt, ami a számunkra legtökéletesebb választás. Így térül meg végül a hosszadalmas kutatással befektetett idő: megállapodhatunk egy olyan termék mellett, amely a stílusunkra a leginkább jellemző és az igényeinknek maradéktalanul megfelelő. Ezért szerethetőek olyan nagyon a kis szériás termékek. Jó érzés saját magunknak felfedezni valamit.

S persze számítanak a szakértői vélemények, a márka megbízhatósága is. Ezen tulajdonságai miatt imponálóak a drRiedl kozmetikumok is,melyek megalkotásakor figyelembe vették a nemzetközi trendeket, s a fejlesztések során mindvégig prémium termékek megalkotására törekedtek. “A receptúrák kifejlesztése mögött több mint három évtizedes kozmetikumfejlesztői tapasztalat és tudás áll. A termékek összetevőinek kiválasztásánál felhasználtuk a kozmetikai ipar legújabb kutatásait és trendjeit, így a legkorszerűbb hatóanyagokból állítottuk össze a termékeket” – magyarázta Németh Rita forgalmazó képviseletében.

Az összetevők listájából tehát egyetlen mozdulattal kiemelték a parabéneket, kőolajszármazékokat, az allergizáló illatanyagokat és a mesterséges színezékeket, amelyek máig makacs beidegződései a kozmetikaiparnak. Mi került mindezek helyére? A népi gyógyászat és a természet végtelen tárházának olyan kincsei, mint az orbáncfűolaj, ligetszépeolaj, a karitévaj vagy a mégoly hétköznapi alma. Utóbbit a biotechnológia segítségével a Malus Domestica nevű alma őssejt hatóanyagként változtatták szépészeti szuperfegyverré.

Természetközeliség a professzionális szinteken

A termékek az összes bőrtípus ápolásához megszokott és elvárt lépést tartalmazzák, nem maradhat ki a tisztítás, tonizálás és ápolás szentháromsága, de ennyivel nem elégedtek meg az alkotók, hanem továbbléptek a speciális igények kielégítése felé. Nem véletlen, hogy a legtöbbet keresett sztártermék a drRiedl botox hatású anti-age szérum, mely a ligetszépeolaj és a szőlőmagolaj hidratáló hatása mellett kollagént és az argireline-t, a botox hatású peptidkéntként ismert, koncentrált hatóanyagot tartalmaz.

Németh Rita kiemelte, hogy a termékcsalád arculatának kialakításakor fontos szempont volt az, hogy a csomagolás és dizájn is tükrözze a természetes, natúr jelleget. Ez a természetközeliség azonban távol áll a fapados jellegtől, a növényi anyagok használata nem jelenti azt, hogy a középkorig kell visszautaznunk az időben, éppen ellenkezőleg: a drRiedl bátran beviszi a kincset érő olajokat a laboratóriumokba, hogy intelligens termékeket hozzon létre belőlük. A francia kozmetikai cégek által használt terminológiában ez nem jelent mást, mint olyan, hatóanyagban rendkívül gazdag termékeket,melyek más krémekkel kombinálva megsokszorozzák annak hatásait.

X