A konfekcióáruk tömeggyártásának tagadhatatlan előnye, hogy gyorsabbá, egyszerűbbé, olcsóbbá teszi a termékek előállítását – ennek a szisztémának a hátrányaival csupán abban az esetben szembesülünk, ha mi magunk történetesen nem férünk bele a konfekció által elképzelt sablonméretekbe. A Magas Nőknek webáruház végre elérhetővé teszi a kurrens divatot a legsudárabbaknak is.

 

Amiből nem lehet lefaragni

A ruhaválasztás sokáig különösen nagy gondot okozott az átlagosnál magasabb nőknek – ők azok, akiknek kamaszként talán még azt tanították, hogy nem hordhatnak magassarkú cipőt, ne álmodozzanak csíkos nyári ruhákról és nem illő a testmagasságukat megtoldani feltornyozott frizurakölteményekkel. Mára ezek a konvenciók szerencsére meghaladottá váltak, a magas nőket nem korlátozzák a divatnak való hódolásban avítt szabályok, hiszen immár büszkén és bátran vállalhatják sudár termetüket.

Az elméleti lehetőségek ellenére a gyakorlati megvalósíthatóság problémája viszont továbbra is sokáig aktuális volt: mi a helyzet a megfelelő méretű ruhákkal? Hol keressék őket? Még hosszú ideig nem múlt el a feszengés a népszerű butikok jól-rosszul bevilágított próbafülkéiben: itt rövid, ott kevés, villan a boka és 3/4-esre rövidül a legvastagabb téli pulóver ujja is. Ezt a kellemetlen helyzetet nagyon jól ismeri Bures-Berek Márti:

 

„Ruhabeszerzési körúton voltunk a Férjemmel, ami nem volt túl sikeres, ezért a nap végén egy kisebb hisztirohamot kaptam, mert semmi ruhát nem találtam, minden rövid volt a 190 centimre. Soha nem voltam nagyravágyó, nem akartam, hogy a hosszú ujjú felsőm az ujjperceimet súrolja, elég lett volna, ha a csuklócsontomig ér, de az körülbelül szökőévente egyszer fordult elő. A nadrágról ne is beszéljünk”

 

Miután Márti szembenézett a helyzettel, úgy döntött, nem hagyja magát, kezébe veszi a sorsát – sőt, lehetőséget teremt a többi hozzá hasonlóan magas nőnek is. “A Férjemtől jött az ötlet, hogy ha már nem tudjuk megvenni a ruhákat, akkor csináljuk meg nekem, sőt, nem csak nekem!” – avat be Márti a saját szükségből született Magas Nőknek webáruház történetébe. Ebben az internetes áruházban végre 175 centiméteres testmagasságtól érdemes nézelődni, és különösen szívesen vagyunk látva abban az esetben is, ha kivételesen hosszú lábakkal áldott meg minket a sors.

 

 

A hattyú kecsessége

A webáruház elindítása és számos magas nő égető problémájának orvoslása után Márti érdeklődése a tervezés felé fordult, így született meg a Pink Swan Fashion – PS I’m Tall márka, amelynek darabjai Magyarországon készülnek. A névben és a márkalogoban egyaránt jelenlévő hattyú-motívum a magas nők kecsességére, különlegességére utal, a rózsaszín árnyalattal pedig a nagybetűs Női mivoltunk kap hangsúlyt.

Márti jól tudja, hogy a modern nő multifunkcionális életviteléből adódóan változatos megjelenésekre tart igényt, ezért a Pink Swan Fashion különös figyelmet fordít arra, hogy elegáns, hétköznapi, sportos ruházatot egyaránt kínáljon – és a kivételes alkalmakra valami egészen különlegeset is. “Az egyediség híve vagyok, ezért alacsony darabszámban készülnek a ruhák – hívja fel a figyelmet Márti a márka egy másik hangsúlyos aspektusára. – Ha elfogy, nem pótlom, mert nem a tömeggyártás a célom. Én is szeretek egyedi, kis darabszámban készült ruhába bújni és szeretném ezt megadni a többi magas nőnek is.”

A Magas Nőknek.hu megálmodója ugyanakkor nem pusztán ruhákat tervez és egy különleges webshopot működtet – munkáját valódi missziónak tekinti. Őszintén beszél az átlagtól eltérő testmagassággal kapcsolatos előítéletekről is, az általa létrehozott elfogadásra épülő, aktív női közösség pedig igazi szívügye. „Nekem nem csak az a célom, hogy ruhákat tervezzek, gyártsak a magas nőknek – szögezi le Márti. – A ruha csak a tejszínhab a tortán.

A legfontosabb, hogy elfogadja, szeresse magát minden magas nő. Magas Nőknek – INSIDERS CLUB néven megtalálható online közösségünk, ami Rólunk szól, a magasságunk miatt kapott negatív és nagyon ritkán pozitív kritikákról, a hétköznapjainkról, tapasztalatainkról, családunkról, pártalálásról, munkahelyről. Itt erősítjük egymást, növeljük az önbizalmunkat közös fotózásokkal, táncórákkal. Már több mint 500-an vagyunk, és egy valódi közösséget formálunk. Számíthatunk egymásra és ez nagyon fontos.”