bannerwomanup

Erő, szolgálat, alázat – ma szinte szitokszónak hangoznak, pedig néhány évtizeddel ezelőttig még megkérdőjelezhetetlen férfiértékek voltak, amelyek révén előrehaladhatott egy család, egy munkahely és az egész társadalom. Ma ezen értékeket újra valódi tartalommal kell megtölteni, beszélni róluk – és szerencsére ezt egyre többen meg is teszik. Ehhez valószínűleg nagyban hozzájárult Bedő Imre három éve útjára indított férfimotivációs mozgalma, a Férfiak Klubja, valamint nemrégiben megjelent, hiánypótló könyve, a Férfienergia is.

 

Bedő Imre társadalmi felelősséget érző közgazdász, férj és apa, aki hivatásának tartja a Férfiak Klubja működtetését, amelyet az erkölcsi alapok megszilárdítására, a család és a társadalom megerősítésére hozott létre. Mi, a Womanity Magazinnál rendkívül fontosnak érezzük Imre tevékenységét, azt, amit ő képvisel, így nem véletlenül volt előadóink között a II. Womanity Fesztiválon, ahogy könyvét is örömmel olvastuk, és tesszük elérhetővé számotokra is.

A KÖNYVET MEGTALÁLOD A MAGAZIN SHOWROOM-BAN!

A KÖNYVET MEGTALÁLOD A MAGAZIN SHOWROOM-BAN!

 

Kettős elvárások kereszttüzében

Abban a korban élünk, amikor a házasságok több mint fele válással végződik (ráadásul már a 6-7. évben), amikor már a közös gyerek sem jelent megtartó, összetartó erőt – sem a nők, sem a férfiak számra -, amikor a nők olyan irreális elvárásokat támasztanak a férfiak felé, amelyeknek ők képtelenek megfelelni. Hiszen már előttük sincs ott a férfiminta, többnyire ők is csonka családban nőttek fel, de legalábbis csupán az egész napos munka utáni, kizsigerelt édesapjuk (ritka) társasága jutott nekik.  Ezt tetézi a média, és az általa “megvezetett” nők nyomása: legyenek mai, modern férfiak, akik mernek gyengének mutatkozni, legyenek empatikusak, megértőek, türelmesek – közben “természetesen” nyújtsanak támaszt, biztonságot is a nőnek és a családnak. Nem csoda, hogy sok férfi már meg sem próbál megfelelni a kettős elvárásnak, inkább – szép csendben, belül őrlődve, túlzott munkába, sportba vagy éppen szenvedélybetegségekbe menekülve – feladja.

Bedő Imre könyve nekik és az őket végre tényleg megérteni, “megérezni” kívánó nőknek is segít, azzal, hogy megkíséreli visszaállítani azt a férfiideát – és nem ideált! -, amely megközelítésére törekedni lehet, amely értékül, mintául, például szolgál a férfinak. Mivel a Férfi maga is érték, minta és példa az őt körülvevők számára. Ám a férfi erények szerzett tulajdonságok, amelyekre csak erőfeszítéssel, folyamatos és kitartó gyakorlással lehet szert tenni.

 

“Férfinak lenni kötelesség”

A könyv alcíme – Uralt erő a család és a társadalom szolgálatában – remekül összefoglalja, hogyan is kellene használni a férfienergiát: a feladatokat vállalni, ezek teljesítésével gyarapodni, építkezni – mindezt nem öncélúan, hanem a nővel és a férfitársakkal való céloknak alárendelve. “Férfinak lenni kötelesség” – szól a könyv egyik tételmondata, hiszen csak egy Férfihoz tud kapcsolódni a Nő, a család és társai a közös ügyben. Fontos, hogy elfogadjuk a férfi-női különbözőségeket, sőt, építsünk rájuk, motiváljuk, inspiráljuk egymást, hiszen “Férfinak és Nőnek egy a sorsa”.

Úgy gondoljuk, ez a könyv tényleg mindenkinek szól, és sokak számára helyezheti új megvilágításba a mai kor egyik legégetőbb problémáját – a nemi szerepek összemosódását, kiüresedését, a nemek közötti harc élesedését -, régi-új megoldást kínálva rá. Egyetértünk Böjte Csaba testvér ajánlójával, értő tanácsával : “Merj, akarj teremtő erővel az asztalfőre ülni. Merj férfiként szép családodról, gyermekeidről gondoskodni. Gyönyörködj napról napra növekvő házad népében, és boldog leszel”.

Bedő Imre Férfienergia című könyvét megtalálod hamarosan nyító Magazin Showroom-unkban.

 

onlinelogomaker-071816-1020