A MarthaHarmony alapítója, Juhász Márta korábban könyvelőként, irodai adminisztrátorként dolgozott. Ebben a munkakörben azonban nem tudott kiteljesedni az az énje, mely a folytonos pezsgést igényelte volna. Elmondása szerint mindig is szerette az olyan kihívásokat, melyek tervezést, szervezést, jövés-menést igényeltek, így nem is volt kérdés, hogy egykori munkapozíciójából kilépve egy olyan vállalkozást hozzon létre, ahol ezekre nem csak munkafolyamatként tekinthet, hanem életformája részeként művelheti őket úgy, hogy közben nő társain is segít.

Márta fontosnak tartja, hogy mindenekelőtt belülről kell megerősödnünk és megtalálnunk a bennünk rejlő értékek egyensúlyát. Ha valami nincs helyén, akkor hétköznapjainkat valóságos földi pokolként élhetjük meg. Tudatos és kitartó munkával, kellő elszántsággal és önmagunk feltétel nélküli szeretetével viszont a földi mennyország állandó, tiszteletbeli tagjaivá is válhatunk. Ezek az eszméi határozták meg vállalkozása pillérjeit is.

De mi is az a MarthaHarmony?

Márta vállalkozásához való kapcsolata több mint holmi alapítói és tulajdonosi papírok birtoklása. 2014-ben pánikbetegséggel és depresszióval küzdött, élete, addigi lendülete hirtelen megtorpant. Ebben a sötét időszakban született meg benne az a gondolat, hogy újra kell definiálnia életét és máshová helyeznie benne a hangsúlyt. Meg kell ismernie és becsülnie önmagát, új kihívásokat kell találnia, nyitottá kell válnia az előtte zajló világ impulzusaira. Mindezt viszont úgy kell tennie, hogy közben nem feledkezik meg a külső szépségéről sem. Ezen felismerésekben találta meg a kulcsot vállalkozása elindításához.

A 2016-ban alakultMarthaHarmony küldetése tehát az, hogy olyan nőket segítsen, akik nem elégedettek jelenlegi önmagukkal, keresik a még fel nem lelt vagy elvesztett külső és belső harmóniát, változtatnának, de nem tudják hogyan és merre induljanak.

Eleve szép vagy

Az alapgondolatokhoz híven az üzletben a külső és belső én formálására és kényeztetésére van lehetőség. A belső megismerést jóga és meditációs órák, speciális táncok, illetve vendégelőadók által koordinált önismereti tréningek és csoportfoglalkozások is segítik, míg az ideális külső szépség elérését egy fodrászból, sminkesből és stylist-ból álló csapat menedzseli. A csodálatos átalakulásról pedig a tükrön kívül előtte-utána fotók segítségével is meggyőződhetnek a hölgyvendégek. A legfontosabbnak mégis azt tartják, hogy minden ide betérő nővel éreztessék, ő alapjában is csodálatos és egyedi. 

A vállalkozás történetének azonban itt még közel sincs vége. Cél a tudatos építkezés, amely során nem csorbulnak az alapot megteremtő értékek. Ennek fényében a következő lépcsőfok a MarthaHarmony számára a szolgáltatási kör szélesítése, melyben az ügyfelek véleménye és igénye meghatározó szerepet tölt majd be. Az eddigi tervek között szerepel már az egyedi parfüm készítés, mandala- vagy üvegfestés, házi szappan készítés vagy akár a sminkelés elsajátítása workshop-ok keretei között.

A MarthaHarmony standja is látogatható lesz a III. Womanity Fesztivál kiállítóterében, ahol Márta és sminkes kollégája segítségével kipróbálhatod, hogy melyik az a smink, amit hétköznap is bátran viselhetsz. További kérdéseiddel bizalommal fordulhatsz majd Mártához, aki személyes konzultáció kereteiben vár téged.

X

/szöveg:Czagány Blanka/