Miért lenne feltétele egy cikknek a dráma, a márka, a híres ember vagy a megszokott hírérték? Miért lenne csak az a téma fontos, amit egy szerkesztő annak ítél? Mi lenne, ha most egyszerűen csak ismerkednénk egy médiamegjelenésen keresztül? A III. Womanity Fesztiválon Mezőhegyi Alexandra is részt vett, és nyert tőlünk egy cikket magáról másik tíz látogatóval együtt. Fogalmunk sem volt ki ő, de majd mindjárt elmeséli. Ez most róla szól és fontos.

 

Mezőhegyi Alexandra vagyok. Öt évvel ezelőtt költöztem fel Budapestre, egy Nógrád megyei kis faluból Drégelypalánkról, ahol felnőttem és éltem 18 évig a szüleimmel és egy szem nővéremmel, Ramónával. 18 évesen, az érettségi után úgy döntöttem Budapesten folytatom a továbbtanulást. Nagy váltás volt a főváros a vidéki élet után, de úgy érzem új kapuk nyíltak meg előttem, rengeteg lehetőséggel találtam szemben magam az elmúlt években. Szeretek itt élni, mindig pezseg az élet, ha pedig egy kis nyugalomra vágyom, akkor otthon szeretettel várnak. Ahogy időm engedi, mindig meglátogatom a családom.

Pályakezdésem óta pénzügyi területen tevékenykedem. Eleinte az iskola mellett könyvelő gyakornokként tevékenykedtem egy balassagyarmati könyvelő irodában. Az iskola befejeztével Pesten helyezkedtem el könyvelőként és jelenleg mérlegképes könyvelői képzésre járok. Úgy érzem megtaláltam a helyem ebben a szakmában, de nem zárom ki, hogy a jövőben kipróbálom magam más területeken is. Érdekelnek még a művészeti ágak is, de azt egyelőre inkább hobbiként élem meg a jelenlegi életemben.

 

Ami nélkül nem lehet élni:

Hm, igazából úgy gondolom nincs olyan dolog, de ha frappáns akarok lenni víz, étel, föld, de gondolom nem erre gondoltatok. Ki az, ez is nehéz, mert egyből család jutott eszembe, viszont azt gondolom, hogy a boldogságot és a szomorúságot is meg kell élni és hát sajnos az élet velejárója a halál is, így tudni kell feldolgozni.  Ezáltal a válaszom, hogy nincs olyan személy, aki nélkül nem tudnék élni. Belső tulajdonságokat mondanék inkább, kitartás, akaraterő, ezek nélkül nehéz boldogulni az életben.

 

A legnehezebb női szerep 

Igaz még nem éltem meg, de szerintem az anyaság lehet a legnehezebb. Egy anya önzetlenül szereti a gyermekét és mindent megtesz érte. Maga a szülés is elég nagy feladat, de onnantól kezdve az Anya minden figyelmét a gyermekére szánja, neveli és próbálja egyengetni az életet, könnyebbé tenni az útját. Ez a feladat rengeteg önfeláldozással jár, de emellett azt hiszem ez az egyik legszebb női szerep is, nem csak a legnehezebb. 

 

Büszke vagyok arra, hogy…

…18 éves koromban elköltöztem a szüleimtől, ezelőtt el sem tudtam volna képzelni a mindennapjaim nélkülük. Úgy érzem jól elboldogultam és azóta is jól alakítom az életem.

 

 

Az igazi kikapcsolódásom

A kirándulás, utazgatás amikor teljesen kitudom kapcsolni magam. Nagyon szeretek sportolni is, futni, jógázni, biciklizni. Szerintem a sport is nagyon jól kitudja kapcsolni az embert. Na meg persze a szórakozás is, a jó bulikat sem vetem meg. Szívesen járok társaságba amikor tehetem. Mikor mire van szükségem, de mindig megtalálom éppen mi kapcsol ki.

 

Mondatok, amelyek jellemeznek  

A hitünk értéke többet nyom a latban a követőink számánál. – A céljainkba vetett hitünk fontosabb, mint mások véleménye. Szerintem elég ha magunkban hiszünk, ha az elhatározás megtörtént az már fél siker.

 

Képzeld! 

2015 nyarán részt vettem egy alacsony lányoknak szóló szépségversenyen, ahol a III. helyezést értem el. Számomra ez egy nagyon kedves emlék. Nagyszerű élmény volt, azóta is hálás vagyok a szervezőknek, hogy létrehoztak egy ilyen versenyt és ezzel lehetőséget biztosítottak az alacsonyabb lányoknak is.