plakat tömöritett

Balázs Krisztina sikeres üzleti pályafutása mellett alternatív terapeutaként is komoly eredményeket tudhat magáénak: 2012 óta például a Who is Who Enciklopádia örökös tagjai közé iktatták, eddigi munkásságának elismeréseként. Egy jó terapeuta legfontosabb ismérvének Krisztina a hitelességet tartja: saját példájával, életvezetésével is szeretne utat mutatni a hozzá fordulóknak, így csak olyan módszert sajátít el, illetve alkalmaz, amely az ő esetében is hatásosnak bizonyult.

 

 „Már gyermekkoromban is inkább a gyógynövények erejével oldotta meg édesanyám a megfázásaimat, Ő tanította meg hogy nem kell mindig mindent véresen komolyan venni. Hiszen ami jön, az el is fog múlni!” – kezdi Balázs Krisztina a történetet annak, hogyan lett alternatív terapeuta. Még pontosabban: okleveles természetgyógyász, Spiritual Life Coach, Lélekgyógyász és Kvantum-tudat tréner. Krisztina 2005-ben egy nehéz terhesség és vetélés, majd második terhességének szövődményei hatására kezdett el érdeklődni a természetes gyógymódok iránt.

„A szülésbe majdnem belehaltam, mert az utolsó héten a súlytöbblet és a rengeteg víz miatt szinte nem kaptam levegőt. Minden nap elbúcsúztam a férjemtől, azt gondolva, hogy talán akkor láttam utoljára, hiszen akkor már kórházban voltam”- mondja.  Krisztina ekkor megesküdött magának: ha a lánya és ő is egészségesen átvészelik ezt a „kalandot”, arra törekszik, hogy megértse, mi történt vele, az addig tökéletesen egészséges testével. Arra a kérdésre kereste a választ, hogyan jutott ide, de legfőképpen: mások hogyan kerülhetik mindezt el. Később is voltak „életveszélyes élményei”, ám Krisztina mindvégig sziklaszilárdan hitt abban, a feladatokat azért kapja, mert meg kell értenie és fel kell dolgoznia valamit, a végén pedig nyereséggel kell zárnia ezt a tapasztalást. „Az azóta eltelt több mint 11 év azt hiszem, tökéletes magasiskolája ennek a tudásomnak.

 

Amolyan élő esettanulmány vagyok, több témakörben. De mindenesetre többszörösen sikeres túlélő!

 

Ezért is lettem alternatív terapeuta: hogy megtanítsam az embereknek mindazt, amit nekem a saját bőrömön kellett megtapasztalnom.”

 

Saját hitünkön múlik, megoldjuk-e a problémát!

Krisztina szerint nincs jó vagy rossz terápiás módszer, hanem a ma elérhető rengeteg lehetőség közül mindenkinek célszerű kiválasztania a hozzá legközelebb állót. „Az, hogy kinek melyik terápia válik be, csak egyetlen dolgon múlik. Ez pedig a saját hitrendszere! Ha valaki azt gondolja, ebbe az influenzába márpedig belehal, akkor akár sámánok is virraszthatnak mellette, bizony át fog kelni azon a híres fényösvényen…De aki tudja hogy van remény, az bármiből ki tud kászálódni” – hangsúlyozza.

Hiteles terapeutát azonban nem könnyű találni, pedig a terapeuta személye nagyon fontos: olyasvalakit kell választanunk, akire felnézhetünk, akinek hinni tudunk, akiben bízunk. „Én mindig azt szoktam kérni, mielőtt elmegy valaki segítséget kérni egy terapeutához, nézzen utána. Milyen életet él? Azt a példát mutatja, amit követni szeretnék? A hitelességet kell ugyanis keresni. Egy munkájára és saját életére igényes terapeuta szinte mindegy, milyen módszerrel dolgozik, az mindenképp segíteni fog az ügyfélnek” – véli Krisztina, aki az évek során rengeteg – szám szerint huszonkétféle – tanfolyamon vett részt, hogy tudását tovább mélyítse, bővítse. Ezek közül az ismertebbek: kineziológia, fülakupunktúrás addiktológia, lélekgyógyászat, metafizika speciális tanácsadás, kvantumgyógyászat, biorezonancia, biofeedback, prána, reiki, szimbólumterápia, Bach virágterápia, radiesztézia, Schüssler sók alkalmazása, homeopátia. Krisztina munkája során mindezek ötvözetét használja.

 

bk2uj

Úgy ért el kimagasló üzleti sikereket, hogy közben lélekgyógyászként másoknak is segít. Krisztina a III. Womanity Fesztivál EXTRA előrendezvényének előadója lesz: kattints a képre a részletekért!

Sikeres csak az lehet, aki kiegyensúlyozott

Az utóbbi időben a lélekgyógyászat és a hatékonyság-fejlesztés az, amit Krisztina előtérbe helyez, legtöbb előadását és ezekben a témakörökben tartja. Az egyik szerinte nincs a másik nélkül, „hiszen sikereket csak akkor érhetünk el a munkánkban, ha lélekben is kiegyensúlyozottak vagyunk. Illetve, ha tisztában vagyunk önmagunkkal és a világban betöltött szerepünkkel, akkor mindenképp sikeresek leszünk.” Krisztina szerint nincs olyan, hogy valami eleve elrendeltetett, hanem mindenki önmagának szab határokat. Erre ő maga az élő példa: úgy ért el kimagasló üzleti sikereket, hogy közben lélekgyógyászként másoknak is segít.

Krisztina „világi” szakmájában kereskedelmi menedzser, aki több céget is vezet sikeresen, szabadidejében pedig  jelenleg egy milliárdos ingatlan-beruházást igazgat. Munkája során számos alkalommal tapasztalja, hogy üzleti partnerei sorra hibás döntéseket hoznak, ha a lelkük, vagy a testük nincs megfelelő energetikai állapotban. „Mivel sokszor kérnek tőlem tanácsot akár vállalati szinten is az eredményesség jegyében, így elég hamar jött az ötlet hogy összefésülöm a két tudást.”

 

 

A gyökérproblémát kell keresni és orvosolni

A lelki egészség ugyanakkor nem csak a sikerrel, hanem a testi jólléttel is összefügg, vagy ahogy Krisztina fogalmaz: ez egy oda-vissza ható folyamat. „Mivel én nem a tüneteket szeretném csökkenteni, hanem végleges megoldásokat adni a problémákra, ezért egészen le kell mennem a annak okáig, és azt kell megszüntetnem. Ez pedig az esetek közel 85%-ban valamilyen korábbi érzelmi kilengéshez, vagy helytelen berögzült viselkedéshez köthető” – mondja.

Ha valaki bizonytalan önmagában, Krisztina szerint nem lesz sikeres az üzleti életben sem, és ez a bizonytalanság szinte minden esetben valamilyen korábbi lelki problémához csatolható. Így zárul be a kör. „Fantasztikus dolog látni, hogy az ügyfeleim nem csak az egészségügyi problémáikból épülnek fel, hanem egyre jobb üzletemberré is válnak anélkül, hogy milliós tréningeken vennének részt. Hiszen a kevesebb néha több!”

 

A legnagyobb siker: nincsenek állandó ügyfelek

Alternatív gyógyászként a legnagyobb elismerés Krisztina számára, hogy nincsenek állandó ügyfelei – ugyanis egészségesek. „Szinte minden kliensemmel tartom a kapcsolatot, és látom, hogy a velem eltöltött terápiák hatására sokkal ritkábban mennek bele olyan helyzetekbe, amelyeket nem tudnak egyedül megoldani. Ez a legnagyobb siker! Mert nem halat kell adni az éhezőnek, hanem megtanítani horgászni” – fogalmaz.

Emellett közel tíz éve eredményesen használja az egyik legbonyolultabb biorezonancia-eszközt, gyakran jönnek hozzá gyakorlati tréningre azok, akik szeretnék megérteni ennek a rendszernek a pontos alkalmazását. „Üzletemberként pedig minden egyes millióm megszerzésére büszke vagyok. A siker számomra az, ha a munkám a hobbim, és megengedem magamnak, hogy úgy éljek, ahogy szeretnék. Ezt teszem közel 45 éve.”

bkuj

Krisztina Kulcsár Edinával

 

Lelke mindenkinek van, minden híreszteléssel szemben

„Sokszor úgy szoktam magam érezni, mint Doctor House alternatív női változata” – mondja Krisztina, akit a legkülönfélébb problémákkal keresnek fel. Ha nincs diagnózis, de tünetek vannak, vagy ha van diagnózis, de az eléggé ijesztő, ha rossz a párkapcsolat, vagy nincs is, ha sikertelennek érzi magát valaki, szeretne többet keresni, de nem tudja hogyan, mivel, vagy ha önmagával vannak problémái – többek között ilyen esetekben fordulnak hozzá. „Azt hiszem, a munkám nagy előnye, hogy nem korlátozódik be egy területre, hiszen lelke mindenkinek van, minden híreszteléssel szemben.”  

Sokszor jönnek hozzá nagyon beteg emberek, mintegy utolsó mentsvárként. „Szerencsére még senkit nem kellett eltemetnem a pácienseim közül. Ehelyett többszörös »keresztanya« vagyok, hiszen legalább öt alkalommal a kezeléseim hatására esett teherbe a régóta meddő anyuka” – meséli Krisztina, aki természetesen azokat az eseteket sem felejti, amikor valaki „egyszerűen csak” lefogy, leteszi a cigit, a függőségeit vagy sikeres ember válik belőle. „A boldog arcokra vagyok büszke! Arra, hogy egyszer, valamikor a részese lehettem annak, hogy valaki ma mosolyog. Ez a legnagyobb sikertörténet.”

 

(X)