Az egyik kedvenc kávé webshopunk, az OfficeKávé receptjét ajánljuk. Ájulat az ízvilág, amit ezek a fűszerek alkotnak! 

Hozzávalók:

1 csészényi őrölt kávé 1 csapott evőkanál kardamom 1 csapott evőkanál őrölt fahéj 1,5 teáskanál őrölt gyömbér 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék ¼ teáskanál őrölt feketebors 1-2 szegfűszeg 1 pici csipet só 4 csésze forró víz (nem lobogó) 1,5 csésze tej

Elkészítés:

Tedd az őrölt kávét a fűszerekkel együtt a kávéfőzőbe, önts fel a forró, de már nem lobogó vízzel, keverd össze, és hagyd állni 4 percig. Utána nyomd le a dugattyút, így a fűszerek már nem áznak tovább.  Amíg ázik a fűszeres kávé, melegítsd fel a tejet, majd elemes tejhabosítóval habosítsd fel. Egy külön tálkába keverj össze barna cukrot, vagy más édesítőt fahéjjal. Tedd félre. 

A kávét önts át egy edénybe és melegítsd újra. Öntsd négy vastag falú üvegpohárba, halmozd rá a meleg, habos tejet, tetejét ízlés szerint szórd meg a fahéjjal. 

chai

(Fotó: pickleshoney.com)