A fánk alapvetően nem egy kalóriaszegény édesség. Ez a banános, diétás változat viszont olyan könnyed, mint egy igazán idilli vasárnap zenitje. Erről neveztük el, de természetesen akkor készíted el, amikor csak szeretnéd. Alig fél óra és már tálalhatod is!
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 20 dkg zabliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- kókuszolaj
- 4 ek. kókuszcukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 db tojás
A hozzávalókat keverd össze, a banánokat egy villával nyomkodd szét, majd add a masszához. A sűrű tésztát pihentesd néhány percig a hűtőben, majd kanalazd forró kókuszolajba és a fánkok mindkét oldalát süsd aranybarnára. Mi banánkarikákkal és datolyasziruppal tálaltuk, de diétás lekvárral vagy mogyorókrémmel is kipróbálhatod.
Az egészséges hozzávalókat beszerezheted a Kredenc különlegességi élelmiszerboltban!
(Fotók: Zsigmond László)