Gyémánt a bevásárlólistára skiccelve
92%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
92%

A bizsutól a valódi ékszerig nagyon hosszú az út egy nő életében. Emlékszünk arra, amikor a kivilágított, tükrös falú bizsusbolt kirakatára tapadtunk és alig vártuk, hogy ott költsük el a spórolt pénzünket. A szerelem intenzív, de rövid volt; tönkrement és jöhetett az újabb, seregnyi utánpótlás. Ám minden nő életében elérkezik az az időszak, amikor már valami időtállóra vágyik.

 

 

A nemesfém, drágakövekkel díszített ékszerek legkevésbé arra valók, hogy a pénztárcánkat fitogtassuk vele. Amikor drágakővel ajándékoznak meg bennünket, vagy éppen mi magunkat, általában valami jeles eseményt koronázunk meg vele. Lehet az születésnap, eljegyzés, gyermekáldás, diploma, vagy közös utazás emléke. Így az ékszer nem csupán egy tárgy lesz, eszmei értékkel ruházzuk fel, amitől pótolhatatlanná válik.

 

A családi ékszer hagyománya

Gyönyörű tradíció, amikor a család nőtagjai között generációkon keresztül öröklődik egy-egy ékszer, ezzel is kimutatva a tiszteletet és az összetartozást. Jól tudjuk, hogy csak akkor teremthetjük meg ezt a szokást, ha minőségi ékszert választunk; amely az egyedi tervezésnek, az igényes kivitelezésnek és a megfelelő ápolásnak köszönhetően évtizedekig ékesítheti a tulajdonosát.

dsc_3889

 

„Ha felépítünk egy márkát, nem elég minőséget adni az ügyfeleknek, a megrendelőknek. Szolgáltatást kell nyújtani a termékkel karöltve. Azt gondolom, hogy ahogyan kialakítjuk a saját igényeinkhez és életritmusunkhoz a fodrászt, a manikűröst, a fogorvost, a nőgyógyászt, a bankárt, úgy meg kell keresnünk a hozzánk passzoló ékszerészt is. Azt a szakembert, aki ismeri az ízlésünket és több generációt kiszolgáló ékszerrel tud megajándékozni bennünket.

Mi például 1997 óta végzünk piackutatásokat, hogy teljes mértékben személyre szabhassuk a szolgáltatásainkat. Minket azok a hölgyek inspirálnak, akikkel beszélünk, akiknek felmérjük az igényeit. A limitált kollekcióink is mindig a magyar nők ízlését tükrözik.mondja Suta Mónika, a Moni’s Jewellery tervezője.

 

Gyémánt a bevásárlólistára skiccelve

Az ár-érték arányt hitelesen és reálisan belőni nem egyszerű a nemesfém ékszereknél, mert rengeteg komponenst kell összehangolni. Mivel ebben az esetben nem sorozatgyártásról van szó, nem gépsoron gurulnak végig az ékek, és a drágaköveket sem fröccsöntéssel állítják elő, ezeken felül a tervezési folyamatot is meg kell fizetni, így biztosan nem filléres összegekkel kell számolnunk. De pontosan az előbb felsorolt összetevők adják a valódi értékét egy ilyen nemesfém, valódi kövekkel díszített csodának.

 

mg_0417

 

„Előfordul, hogy a bevásárlólistán skiccellem le az alapot és egy nyugodt pillanatban, később éri el teljes formáját az ékszer a rajzlapon. Ez a gyártómhoz kerül, és miután egyeztettünk, hogy milyen köveket, felületkezelést,díszítéseket használjunk, elkészül az adott darabszám.

Ezüst és arany alapanyaggal is dolgozunk, nagy figyelmet szentelve az ötvös díszítő elemek játékos felhasználásának. Az ékszereket általában egy ródium réteggel vonjuk be, ami fehérarany hatást eredményez, így még ragyogóbb az eredmény. Legkedveltebb drágakő-alapanyagunk a gyémánt, a zafír, a rubin, a turmalin, az aquamarin, és a topáz.”meséli Mónika, amikor az ékszerek megszületéséről kérdezzük.

Amikor valaki ékszert vásárol, arra befektetésként kell tekinteni. Nem csak anyagi, hanem érzelmi tekintetben is. Ezért éri meg akár hosszú éveken keresztül spórolni, gyűjtögetni. (x)

 

 

(szöveg: Hangai Lilla, képek: Moni’s Jewellery Facebook)