Aventurin, zafír, ametiszt... Gyógyító kövek nyomában
84%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
84%

Az alternatív gyógymódokban az a csodálatos, hogy általuk sosem csak egy megoldást kapunk a problémáinkra, hanem egy egész filozófiát, mely hatással lesz a későbbi életünkre is. Cikkünkben a gyógyító kövek ősi mesterségégével foglalkozunk.

Az ásványokat a föld mélyéből, több ezer, vagy akár több millió év formálódás után bányásszák ki. Már az ókorban is alkalmazták őket, mert felismerték azt a tényt, hogy a kristályok a földdel együtt alakulnak, így hihetetlen mennyiségű energiát hordoznak magukban.

Ha most szkeptikusan ingatod a fejed, gondolj csak bele, hogy a wellness szalonokban oly népszerű lávaköves masszázs, a szaunákban lévő kőágyak, vagy a barlangi terápiák mind-mind a kövek és ásványok jótékony hatásaira épülnek. A gyógyítási folyamatoknál egyetlen fontos dolog van, fizikai kapcsolatba kell kerülnünk az ásványokkal.

 

Megoldás lehet bármilyen problémára

Ezt a gyógyítási módszert akár otthonunk melegéből is élvezhetjük, hiszen a kristállyal gyógyítás nem feltétlenül igényel szakembert. De ahhoz, hogy a maximális hatást elérjük, mindenképpen érdemes előtte konzultálni olyannal, aki ért hozzá.

Mindennapos apró bosszúságainkat felszámolhatjuk, ha a megfelelő köveket választjuk. Az allergiát visszaszorítja és kezeli: az aventurin, a mohaachát, a lapislazuliés a képjáspis. A fejfájást múltidővé varázsolja: a lapislazuli, az ametiszt, a gránát, akunzités az elegáns smaragd. A torokfájást hatékonyan kúrálja: az akvamarin, a krizokolla és a kalcedon. A magas vérnyomás ellenszere lehet: a lapis lazuli vagy a kéken tündöklő zafir. Ez csak néhány példa volt abból a hihetetlen adatbázisból, amit a természet elérhetővé tesz nekünk.

 10521483_801573946569760_7451269473482354398_n

Válaszd a csillagjegyedhez illő ékszert!

Két olyan fantasztikus hölggyel hozott össze bennünket a sors, akiknek az életcélja, hogy a tudásukat megosztva másoknak segíthessenek.

„Szeretnénk saját tapasztalatainkat átadni másoknak, hogy az ásványok segítségével energikusabbá válhassanak. Testi, lelki és szellemi harmóniában élhessék az életüket, valamint, hogy a mindennapi problémákat könnyebben megtudják oldani. – mondta el nekünk Halasiné Gulyás Gerorgina és Barta Marianna a Gyógyító Ékszerek két alapítója.

A női szem mindenben a szépséget keresi a praktikum mellett és nem köt kompromisszumot félmegoldásokkal. Georgináék ezért hozták létre a webshopot, ahonnan megrendelhetjük a csillagjegyünkhöz, a személyiségünkhöz vagy a stílusunkhoz leginkább passzoló kristályokból készült egyedi ékszereket. Így két legyet ütünk egy csapásra, mert olyan kiegészítőket tudhatunk ezzel magunkénak, amelyek nem csak a stílusunkat juttatják kifejezésre, hanem pozitív hatással vannak a kisugárzásunkra és a szervezetünkre is.

A csillagjegyek és a kristályok kapcsolatáról is kérdeztük őket.

„Minden csillagjegynek különböző tulajdonságai, gyengeségei, illetve erősségei vannak. A kristályok megerősítik a pozitív tulajdonságainkat és segítenek, hogy a negatív tulajdonságaink miatti hátrányainkat könnyebben áthidaljuk.” – mondta el nekünk Marianna.

De nem csak a csillagjegy, vagy a megoldani kívánt probléma alapján választhatunk magunknak kristályt. Szempont lehet még az aszcendens, hogy melyik jegyhez tartozunk – Föld, Tűz, Víz, Levegő –, vagy egyszerűen dönthetünk a megérzéseinkre hagyatkozva, vagyis, hogy melyik kőhöz vonzódunk leginkább. A Gyógyító Ékszerek olyan értéket képviselnek, amit megéri kihasználni, mert erőlködés nélkül, tisztán fejtik ki hatásukat.

Még néhány mondat Georginától, melyekből te is ihletet meríthetsz.

„Akárhogy is választanak az emberek, akár hisznek benne, akár nem, az is mindegy, hogy hogyan használják ezeket a köveket… Hatásuk, vagy csak szépségük miatt. Én azt kívánom, hogy mindenkinek okozzanak sok-sok örömet, legalább annyit, mint nekünk.” (x)

 

(szöveg: Hangai Lilla, fotók: Gyógyító Ékszerek Facebook)