Jóga a város felett
100%Összpontszám
Olvasói értékelés: (1 Szavazás)
100%

Négy óra negyven perc. Ezelőtt ilyen időpontban még sosem voltunk a Corvin tetőn, legalábbis délután. Éjjel persze már többször is, ha a buli nem eresztett. Ám ezúttal nem a DJ vagy a tombolási vágy várt bennünket, hanem Panni és a ROOFTOP óra. A tetőn. A Blaha fölött. Ahonnan rálátni a gyönyörű városra.

Bakonyi Panni óráin a hatha jóga alapgyakorlatit ötvözi gyógytornás és egyéb, mobilitást fejlesztő nyújtó és erősítő gyakorlatokkal. Lelkes, motivált és ezer terve van, köztük a legfontosabb, hogy megmozdítsa, kimozdítsa az embereket a fotelből, irodai szobából, a megszokottból, s abból a téves felfogásból, hogy „ a jóga az, amikor fűben csücsülve, csukott szemmel meditálunk”.

joga2

Ő is a tetőn kezdte. A saját tetőteraszán indította be kiscsoportos edzéseit, s mára már a Corvin-tetős órái is teltházasak. A népszerűség oka nem pusztán a helyszínben, Panni bájában és elhivatottságában rejlik, hanem talán abban is, hogy az emberek kezdenek ráébredni,  milyen fontos a mozgás, a testünkkel való törődés, a prevenció, a tudatosság. Mindemellett nem elhanyagolható a lelki egyensúlyban maradás, a befelé figyelés, s bár az órák kevésbé spirituálisak, mint általánosságban a jógák, azért bőven van idő és lehetőség a relaxálásra, a megnyugvásra.

joga3

Bár edzésben vagyunk mindketten, a hatvan perces óra komolyan igénybe vette a tartóizmainkat, s bizony beleremegtünk a kitartott helyzetekbe; a nyújtásoknál pedig gyakran idő előtt kijöttünk volna az adott pózból. Azt gondoljuk az a jó edzés, mely új kihívásokat és célokat ad, megmutatja, miben tudsz még jobb lenni. A relaxálás is ilyen pont volt. Az edző szerint

egy barlangban, egy zárt helyen könnyű magadra figyelni, itt: kihívás

A rooftop jóga közben nem áll le a forgalom, a szirénák ugyanúgy visítanak, az autók dudálnak, a buszok közlekednek, ám épp ez a pláne, hogy távol kerülsz a megszokottól, s ehhez mégsem kell mesze menned.

 joga1

Miért fogjátok szeretni?

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott

Különleges helyszín

Folyamatos hibajavítás

Kiscsoportos óra